Extraljus som Lumise erbjuder är testade för svenska väderförhållanden så att produkterna är resistenta mot vatten, snö och fukt. IP-klassificeringen som används i elektriska produkter, såsom i armaturer, indikerar tätheten hos enheten. IP-klassificeringen bestämmer skyddet/tätheten av enheten, till exempel mot damm eller fukt. Det gör det lättare att välja rätt typ av produkt; exempelvis måste ett extraljus eller en backkamera vara tätare inkapslad än en anordning som används i torra förhållanden som inomhus. Vi berättar mer om IP-klassificeringen nedan.
När det gäller extraljus kan kondens/imma bilas av luften inuti extraljuset på grund av temperaturskillnader inuti armaturen. Om exempelvis extraljuset har använts och armaturen har blivit varm och sedan kyls ner av den kalla utomhus luften efter användning, alternativt att extraljusens armatur är väldigt kall och fordonets körs in i ett varmgarage. Kondensen/imman som kan bildas inuti extraljusen försvinner vanligtvis av sig själv eller som senast när ljuset används nästa gång. Kondens påverkar inte extraljusets funktion, du kan med andra ord fortsätta använda extraljuset som vanligt. Om fukten inte försvinner, vänligen se instruktionerna här.
Extraljusets lins kan frysa på vintern, dock smälter isen vanligtvis redan under körningens gång, särskilt de kraftfulla extraljusen. I vårt sortiment hittar du dessutom extraljus med en uppvärmd lins, där du kan förlita dig på att isen smälter när du kör. T.ex. X-vision Genesis II eller LuminaLights Striker H -serien. Ett annat populärt extraljus med uppvärmd lins är Luminalights Striker H 370.